Jet set

Glumci zbog štrajka napustili premijeru Oppenheimera: "Solidarni smo s kolegama"

Glumci u novom filmu režisera Christophera Nolana Oppenheimer napustili su jučerašnju premijeru iz solidarnosti s netom pokrenutim štrajkom holivudskog sindikata glumaca.

FOTO: EPA-EFE/ANDY RAIN
FOTO: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nolan je potvrdio njihov odlazak prije početka prikazivanja filma na londonskom trgu Leicester Square, prema američkom časopisu Variety.

Glumci, koji uključuju Cilliana Murphyja koji tumači glavnog lika Roberta Oppenheimera odgovornog za Projekt Manhattan, Matta Damona, Emily Blunt i Florence Pugh, namjeravali su napustiti prikazivanje ako sindikat glumaca SAG-AFTRA pozove na štrajk usred događaja.

“Razgovarali smo o tome. Gledajte, ako se pozove na štrajk, svi će otići iz solidarnosti. Jednom kad se službeno pozove na štrajk, mi idemo”, rekao je Damon za Variety.

Podsjetimo, lideri holivudskih sindikata glumaca izglasali su jučer da se pridruže scenaristima u prvom zajedničkom štrajku poslije više od šest decenija, stopirajući produkciju u industriji zabave jer su propali razgovori o novom ugovoru sa studijima i servisima za streaming.