Magazin

Djevojka iz Teksasa tvrdi: "Kada ste na razgovoru za posao uvijek postavite ovo pitanje. Meni je upalilo svaki put"

Svako ko je prošao taj mučan proces dobro zna koliko razgovori za posao mogu biti stresni, a s obzirom na to da se poslodavci služe raznim trikovima pomoću kojih testiraju kandidate, postoji mogućnost da ćete sve uprskati čak i prije nego što sjednete na vruću stolicu.

FOTO: ILUSTRACIJA/UNSPLASH
FOTO: ILUSTRACIJA/UNSPLASH

Catherine Lockhart, djevojka iz Teksasa, na TikToku je podijelila savjet koje pitanje treba postaviti osobi koja vas intervjuira na razgovoru za posao.

Naravno, na razgovoru će vas bombardirati hrpom različitih pitanja, od zahtjeva posla do pitanja što volite raditi u slobodno vrijeme. Međutim, na kraju svakog intervjua slijedi ono dobro poznato pitanje: “Imate li nešto što biste nas htjeli pitati?”, prenosi Index.hr

Catherine je otkrila kako upravo u tom trenutku na svakom razgovoru za posao postavi isto pitanje, za koje tvrdi da joj uvijek donese uspjeh.

@catherine_lockhart For my corporate girlies out there. The best question to ask at the end of every interview #interviewtips #jobtips #corporategirlies #CapCut ♬ original sound – Catherine Lockhart

Pitanje koje biste trebali postaviti glasi: “Kako izgleda izvrsnost u ovoj ulozi?”, a Catherine je objasnila kakav utjecaj to ima na potencijalnog poslodavca.

“To osobi koja vas intervjuira daje priliku da objasni nešto više o svakodnevnim funkcijama uloge. Time dajete do znanja da ste ozbiljni u vezi s izvođenjem i premašivanjem njihovih očekivanja”, objasnila je.

Dodala je i kako je dobro upitati u čemu najviše uživaju u svom poslu, što pomaže da razgovor teče i može vam pružiti prijeko potreban uvid u to kakvo je stvarno radno okruženje. A što se tiče pitanja za koja je bolje da ih preskočite, Catherine je objasnila da nikad ne postavlja pitanja o beneficijama i slobodnom vremenu.

Prihvati notifikacije