Život

“Deset neukusnih ćevapčića i malo pivo – 25 eura”, nikad više – poručuje turista

Mnogobrojni turisti su se šokirali kada su vidjeli cijene tokom ljetovanja u Hrvatskoj.

FOTO: EPA/ANTONIO BAT
FOTO: EPA/ANTONIO BAT
Ilustracija

O Hrvatskoj pišu njemački i austrijski mediji TZ, Merkur i Heute, prenoseći izjave turista u kojima tvrde da više ne misle u Hrvatsku na odmor.

Naime, dva njemačka medija, TZ i Merkur, navode kako je smještaj za turiste u Hrvatskoj poskupio za 30 posto pa prenose izjavu predsjednice Udruženja porodičnog smještaja Hrvatske Barbare Marković koja kaže da je Hrvatska ”25 posto skuplja od konkurencije, ne samo za noćenje, nego i za svu drugu relevantnu ponudu”.

“Hrvatska je sad skuplja od Španije i Grčke, a cijene su svakim danom sve veće”, kazala je Marković.

Pročitajte još

Prema riječima koje prenose ti mediji, Hrvatska je do sada bila tipična destinacija za porodični odmor i zalagala se za masovni turizam.

“Deset neukusnih ćevapčića, šaka smrznutog mesa i malo pivo koštali su me nešto manje od 25 eura. Zaokružila sam račun na 25 eura, ali pozamašna svota mi je stvarno bila teška za želudac”, navela je turistkinja iz Beča pa precizirala da je ćevape platila 17,50 eura, a pivo sedam evra, prenosi Fenix Magazin.

Turisti se žale i na cijene dnevnih ležaljki koje se plaćaju i 40 eura.

“Više neću ovdje na odmor”, rekao je jedan njemački turista.

Kako god, bila to negativna kampanja, preuveličavanje ili tužna istina, činjenica je da ovakvim negativnostima još nismo svjedočili u ovolikoj mjeri. Bar ne od stranih gostiju, domaći se duže osjećaju nepoželjno i kao da im je odmor u Hrvatskoj onemogućen zbog cijena.

Prihvati notifikacije