BiH

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja bit će obilježen u BPK Goražde

Prvi mart - Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

FOTO: FENA/ELMA GECA
FOTO: FENA/ELMA GECA

Organizacioni odbor danas je utvrdio konačan višednevni program kojim će jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH biti obilježen u ovom dijelu države.

Programski sadržaji počinju već 24. februara i u cijelosti će biti posvećeni ovom značajnom datumu. Duh ovog značajnog praznika nastojat ćemo prenijeti u sve lokalne zajednice na području kantona, onako kako ovaj datum i zaslužuje – kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Program će početi 24. februara akcijom dobrovoljnog darivanja krvi “I krv svoju za Bosnu moju“ koju će organizirati Mreža mladih Muftijstva goraždanskog u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu, a istog dana održat će se rukometni turnir za veterane “U čast Dana nezavisnosti“.

Istim povodom bit će održan i 4. Međunarodni rukometni turnir, a tardicionalno i ove godine planirano je takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u likovnim i literalnim radovima.

U gradskoj galeriji Goražde bit će upriličena izložba likovnih dijela “Motivi Goražda i rijeke Drine“, dok će BZK “Preporod” organizirati javnu tribinu čiji će gost predavač biti Šaćir Filandra.

Uz ovaj datum bit će odata počast poginulim braniocima polaganjem cvijeća na spomen obilježja u svim lokalnim zajednicama na području kantona, a centralni događaj bit će svečana akademija koja će biti održana na dan praznika.