Magazin

Ruske piroške kojima niko neće odoljeti: Tope se u ustima

Recept za savršen doručak.

FOTO: YOUTUBE/MOI DOMASNI RECEPTI(PRINTSCREEN)
FOTO: YOUTUBE/MOI DOMASNI RECEPTI(PRINTSCREEN)

Pripremite ruske piroške na jedinstven način sa tijestom od krompira. Obožavat će ih cijela porodica, a idealne su za doručak, večeru ili užinu.

Sastojci:

20 g kvasca

100 g krompira

50 g maslaca

350 g oštrog brašna

2 jaja

mlijeko

pavlaka

salama

Priprema:

Kvasac razmutiti u posudi, dodati 3 kašike mlijeka i ostaviti da ukisne. U poseban sud staviti kuhani krompir, brašno, maslac i dva žumanceta, pa dodati kvasac.

Sve dobro izmiješati, posoliti i ostaviti da tijesto nadođe. Tijesto nakon toga izručiti na dasku i podijeliti na četvrtaste komade, nadjevati mješavinom pavlake i mljevene salame.

Zavijati kao piroške, pa pržiti na ulju.