Ne zahtijeva puno sastojaka ni vremena, a rezultat je desert kojem je teško odoljeti. Poslužite je uz kafu ili kao lagani završetak ručka oduševit će sve za stolom!
SASTOJCI:
250 g mljevenog keksa
50 g šećera u prahu
40 g kakaoa
120 ml mlijeka
150 g krema sa ukusom kokosa
100 g putera
120 g kokosa
20 g kristal šećera
PRIPREMA:
Pomiješajte šećer u prahu sa kakaom i mljevenim keksom, pa dodajte mlijeko i sjedinite. U plastičnoj vrećici za zamrzivač od 3 kg razvaljajte smjesu do ivica. Za nadjev izmiješajte kokos krem i puter sobne temperature, dodajte kristal šećer i 100 g kokosa, pa dobro sjedinite. Tamni dio pažljivo oslobodite vrećice, pa dodajte nadjev i zamotajte roladu. Roladu pospite sa malo kokosa, prebacite na tacnu i stavite u frižider da se ohladi i stegne.
* Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes”