Magazin

Kokos rolada bez pečenja

Brza i ukusna kokos rolada bez pečenja – savršena poslastica za sve ljubitelje kokosa! Mekana, kremasta i gotova za tren, idealna za svaku priliku.

FOTO: "MYSTIC CAKES"
FOTO: "MYSTIC CAKES"

Ne zahtijeva puno sastojaka ni vremena, a rezultat je desert kojem je teško odoljeti. Poslužite je uz kafu ili kao lagani završetak ručka oduševit će sve za stolom!

SASTOJCI:

250 g mljevenog keksa

50 g šećera u prahu

40 g kakaoa

120 ml mlijeka

150 g krema sa ukusom kokosa

100 g putera

120 g kokosa

20 g kristal šećera

PRIPREMA:

Pomiješajte šećer u prahu sa kakaom i mljevenim keksom, pa dodajte mlijeko i sjedinite. U plastičnoj vrećici za zamrzivač od 3 kg razvaljajte smjesu do ivica. Za nadjev izmiješajte kokos krem i puter sobne temperature, dodajte kristal šećer i 100 g kokosa, pa dobro sjedinite. Tamni dio pažljivo oslobodite vrećice, pa dodajte nadjev i zamotajte roladu. Roladu pospite sa malo kokosa, prebacite na tacnu i stavite u frižider da se ohladi i stegne.

* Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes”