Magazin

U vodu u kojoj kuhate jaja dodajte 1 sastojak: Neće pucati i ogulit će se mnogo lakše!

Za svaki problem postoji rješenje – rekli bi mnogi. I zaista je tako, barem kada su kuhana jaja u pitanju. Ovdje se radi o fantastičnom triku koji će vam olakšati život.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Stručnjaci kažu da su jaja stara između 7 i 10 dana idealna za kuhanje i najlakše ih je oljuštiti. Sigurno ste primijetili da neka jaja oljuštite bez problema, a druga, iako su bila u istoj kutiji, vam zadaju muke.

Kada krenete da kuhate jaja u vodu ubacite i krišku limuna. Ovo je bitno, jer će jaja biti cijela nakon termičke obrade, i neće pucati.

Zašto se jaja kuhaju sa limunom? Sok od limuna će pomoći da jaja ne puknu prilikom kuhanja, ali će pomoći i da se lakše ogule. Zahvaljujući kiselosti ljuska jajeta će se lako skinuti. Obavezno isprobajte da jaja skuhate sa limunom, jer ćete biti oduševljeni rezultatom.