Ipak, čini se da smo je sve vrijeme pravili pogrešno, a sada je na Instagramu osvanuo video koji pokazuje kako se zapravo priprema. Trebat će vam samo jedna velika zdjela.
Ovo je vjerovatno najpopularnija salata na svijetu i nedavno je proslavila svoj stoti rođendan, a nazvana je u čast svog tvorca, Césara Cardinija, koji ju je prvi put napravio u restoranu Caesar u Tijuani.
U nju ne idu ni piletina, ni panceta, ni kozice
Prema originalnom receptu, Cezar salata sastojala se od zelene salate, komadića hljeba, poširanog jajeta, maslinovog ulja, Worcestershire umaka, češnjaka, senfa, parmezana, limunovog soka, bijelog bibera, soli i octa od kruške. Danas su inćuni neizostavan sastojak ove salate, no oni su u recept dodani tek godinama kasnije.
Osim inćuna, omiljeni dodaci za Cezar salatu danas su i piletina, panceta, kozice i mnogi drugi sastojci, no u originalnom receptu njima nije bilo ni traga. Ova je salata idealna za vruće, ljetne dane. A evo i kako se ona zapravo priprema.
Cezar salata iz jedne zdjele
Umjesto da zasebno radite dresing pa ga pomiješate sa salatom, Cezar salata radi se u jednoj zdjeli, i to tako da prvo dodate sol i papar, a zatim sjeckani češnjak i kapare (po izboru), koje morate usitniti. Zatim su na redu inćuni, koje također trebate usitniti, a tu smjesu zatim stavite sa strane i u sredinu zdjele dodate žumanjak, senf, maslinovo ulje i to dobro promiješate, prenosi Index.
Smjesi od žumanjka zatim dodate smjesu od inćuna i dobro promiješate, a zatim dodajete malo limunovog soka, octa i Worcestershire umaka (u videu su dodali i Tabasco, no to možete preskočiti) te na samom kraju umiješate i ribani parmezan. Kada dresing rasporedite po cijeloj zdjeli, dodate salatu i krutone, dobro promiješate i poslužite.