Region

Ženu ubola osa, pa se autom zabila u tramvaj: Podlegla je povredama

Vozačica (61) navodno je zbog alergijske reakcije na ubod izgubila kontrolu nad autom te se zabila u tramvaj koji je dolazio u suprotnom smjeru.

FOTO: 24SATA.HR
FOTO: 24SATA.HR

To su sve pretpostavke kako je preminula, ništa još ne znamo službeno. Čekamo da nam sve pojasne, kratko nam je izjavio za 24 sata suprug 61-godišnje vozačice koja je umrla u bolnici nakon što se u subotu oko 21.20 sati automobilom zabila u tramvaj linije 4 na Maksimirskoj cesti u blizini Dinamovog stadiona u Zagrebu.

FOTO: 24SATA.HR
FOTO: 24SATA.HR

Neslužbeno doznaju 24sata, da je 61-godišnjakinja kratko prije prometne nesreće pretrpjela ubod ose ili stršljena koji je izazvao alergijsku reakciju. Navodno je upravo njeno teško zdravstveno stanje uzrok prometne nesreće i smrti koja je nastupila u KBC-u Zagreb.

“Automobil je odjednom iz lijeve trake prešao u desnu, a zatim velikom brzinom udario u tramvaj. Strašno je izgledalo. Došli su policija, Hitna i vatrogasci, koji su morali rezati vrata kako bi došli do unesrećene žene. Jedva su je uspjeli izvući iz potpuno smrskanog automobila” – rekao je čitatelj koji je svjedočio nesreći.

Zagrebačka policija je izvijestila da se vozačica Mercedesa zagrebačkih registracija kretala cestom u smjeru zapada, ali je potom, iz neutvrđenih razloga, kraj kućnog broja 128 prešla u suprotan smjer i naletjela na tramvaj koji je vozio prema Dubravi.

Očevici nesreće tvrde da je cijeli prednji dio auta završio pod tramvajem. Prvo su na mjesto nesreće došli policajci i Hitna, koji su unesrećenoj ženi uspjeli staviti Schanzov ovratnik, ali je nisu mogli izvući iz auta. Unesrećena žena je nakon nesreće bila pri svijesti. Vatrogasci su hidrauličnim škarama izrezali dio auta, a zatim su ga vitlom izvukli ispod tramvaja. Nakon što je vozačica oslobođena, utvrđeno je da su joj slomljene obje noge.

“Dijelovi auta bili su po cijeloj ulici. Sve je bilo puno policije, vatrogasaca i Hitne. Pomagali su i djelatnici ZET-a. Vatrogascima je trebalo 15-ak minuta da izvuku auto koji je bio ispod tramvaja”, dodao je čitatelj.

Odmah je 61-godišnjakinja prevezena u Klinički bolnici centar Zagreb, u kojemu je preminula najvjerojatnije zbog alergijske reakcije na ubod insekta. Tijelo žene prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati, gdje će se obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti. Istragu njezine smrti preuzelo je Državno odvjetništvo.

Vozačici tramvaja, koja je sudjelovala u prometnoj nesreći, na terenu je pružena pomoć od Hitne medicinske pomoći zbog pretrpljene traume i stanja šoka. Ona nije zadobila nikakve fizičke ozljede.

Prihvati notifikacije