IT

Zaboravljena opcija s Facebooka predstavljena još 2004. ponovo je popularna

Oni koji imaju malo duži staž korištenja Zuckerbergove mreže, sjetit će se jedne već pomalo zaboravljene opcije na Facebooku.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Bockanja. Ta je opcija bila prilično popularna, a jedina njezina svrha bila je privući pažnju osoba s Fejsa, iako su je neki koristili i za flertanje.

Pročitajte još

Dakle, umjesto da šaljete poruke, lajkate ili komentirate objave, mogle ste prijatelje s Fejsa bockati i onda nastaviti s razgovorom (ili s bockanjima).

No s vremenom ta je opcija pala u drugi i treći plan te je mogućnost pokea, činilo se, u potpunosti nestala s te društvene mreže. Ipak, svih ovih godina korisnici su i dalje mogli bocnuti svoje prijatelje na Facebooku, no da bi to napravili, bilo je potrebno ići na posebnu stranicu posvećenu tome na kojoj se nalazi popis svih vaših prijatelja i pored njih opcija poke.

Neko u ovoj kompaniji nedavno je došao na ideju kako bi ponovno mogli popularizirati bockanje, pa su tako na mreži poboljšani prijedlozi koga se može bockati, dodali su mogućnost bockanja prijatelja kada ih pretražujete na toj mreži (ta opcija nije dostupna prilikom svih pretraživanja), a omogućili su i jednostavniji pristup spomenutoj stranici.

Iako je riječ o malim promjenama, one su imale velik utjecaj na korištenje ove opcije. Tokom posljednjeg mjeseca bockanje je na Facebooku poraslo čak 13 puta, a zanimljivo je kako je naročito popularno među mlađim korisnicima, od kojih mnogi nisu ni koristili tu mrežu kada je bockanje bilo popularno i svakodnevno se koristilo, piše zimo.hr.

Treba naglasiti kako je bockanje jedna od najstarijih opcija na Facebooku koja je predstavljena još 2004. godine, no kako je s vremenom gubila na popularnosti, tako je polako pala u drugi plan i na toj mreži. Zuckerberg nikada u biti nije objasnio ideju iza bockanja, a sada kada su ponovno oživjeli tu opciju, kažu kako je to jednostavan način da se nekog pozdravi.