Region

Vučić o naoružavanju Albanaca i podizanju njihove borbene gotovosti: "U teškoj smo situaciji"

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se večeras putem videosnimka na Instagramu.

FOTO: BUDUCNOSTSRBIJEAV/IG
FOTO: BUDUCNOSTSRBIJEAV/IG

Komentarisao je to što je patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo, rekavši da će preduzeti sve mjere da zaštiti svoj narod, poslije odluke Prištine da podigne borbenu gotovost.

– Sve dajemo od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nas nisu htjeli da slušaju, ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju.

Danas je i patrijarhu srpskom, gospodinu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo. Nikada se to u historiji nije dogodilo. I baš ih briga.

Besmisleno saopštenje, nevažno. Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama, koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više.

U skladu sa tim, želim da vas obavijestim da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na sjeveru Kosova.

U skladu s tim, a poslije naoružavanja Albanaca i poslije podizanja njihove borbene gotovosti, preduzet ću sve mjere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju – rekao je Vučić na Instagramu, prenosi Nova.rs.

Podsjetimo, Patrijarh Porfirije također se oglasio na Instagramu nakon što je vraćen s administrativnog punkta Merdare i, između ostalog, rekao: “Danas su vrata na mom domu za mene zaključana”.

Prihvati notifikacije