Region

U Vučićevom SNS-u sijevale varnice: Udarali se šakama, razbijali telefone, psovali bugarske vozove

Nakon što se sinoć dogodio incident u prostorijama mesnog odbora SNS na Ledenoj steni u Nišu, a Miloš Banđur, visoki lokalni funkcioner ove stranke negirao je da je nanio povrede Marku Simovu, članu niškog SNS, svoje viđenje dao je i povrijeđeni.

FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Obojica tvrde da nisu krivi te optužuju drugog da je vinovnik događaja. U njihove priče pominje se i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, piše beogradski portal Direktno.rs.

Simov kaže da je preko Viber grupe bio pozvan na taj sastanak omladine, ali nije prisustvovao jer ga kako nam je objasnio, ta tema nije interesovala.

“Dok sam stajao napolju, prošao je Banđur i uredno se javio. Razmišljao sam i odlučio da mu kažem, šta sam čuo o njemu. Prišao sam mu i diskretno rekao, ali je počeo da viče i psuje mi majku bugarsku. Tada sam izvadio telefon i rekao mu da to ponovi dok snimam, što je on i učinio, ali mi je uzeo telefon i razbio ga”, počinje svoju priču povrijeđeni Simov.

Dodaje da je nakon toga on uzeo Banđurov telefon i polomio ga, a ovaj mu je zadao nekoliko udaraca. Na kraju je Simov otišao, prvo kući, zatim i kod ljekara.

Za to vrijeme, Banđur je prijavio incident policiji, pa su obojica dali izjave.

Na pitanje da li će da tuži Banđura za povrede, Simov kaže da će vidjeti.

“Tokom dana on je na svom Facebook profilu napisao objavu u kojoj je iznio niz optužbi na račun Miloša Banđura koji je bio gradski vijećnik, zatim zamjenik gradonačelnika, te narodni poslanik i sada odbornik u niškoj Skupštini. Između ostalog, javno ga je pitao “da li je ikada imao seksualne odnose sa maloljetnim licima i zašto ga toliko muči nikad izašla afera ‘Sokobanja'”, te “da li je tačno da mu je rekao da je Aleksandar Vučić kupio orden Aleksandra Nevskog za tri miliona dolara a njegov prijatelj Bobotkov nosio novac” i da li ikada u njegovom prisustvu rekao da su njegove izjave ruskim medijima osveta Aleksandru Vučiću “zato što ga je stavio na 158. mjesto na listi za narodne poslanike” i da njemu “predsjednik ne smije ništa jer zna ko stoji iza njega”.

Sa druge strane Miloš Banđur tvrdi da je Simov sve izmislio i da misli da iza svega stoji gradonačelnica Dragana Sotirovski sa kojom je ranije imao sukobe mišljenja.

“Kada sam prolazio da uđem u prostorije, stajao je napolju, ali mu se nisam javio, jer je ranije zbog incidenta koji je napravio odlučeno da ga izbjegavamo. Na stranačkoj slavi je napravio haos, pretukao jednu ženu i polomio vrata glavom. Nismo to prijavili, kako ne bi narušili ugled stranke, ali je u centrali sugerisano da se distanciramo do njega, što sam i učinio. Taj slučaj nije prijavljen policiji”, kaže Banđur zašto se nije javio Simovu u prolazu.

Dodaje da mu je tokom sastanka Simov prišao, počeo da ga psuje i viče na njega, zatim i prskao bocom sa alkoholom po glavi.

“Nastavio je i dalje sa tim scenama, te mi poručio da je “ona odlučila da me politički ubije i da sam ja politički mrtav”, misleći na Sotirovski, jer je upotrebio i neke izraze koje smo prethodnog dana Sotirovski i ja razmjenili u porukama. Tjerao me da ga udarim, udario me u leđa par puta i na kraju mi uzeo telefon. To je sve učinio pred svima, pa izašao napolje. Vratio se odmah i tražio da mu dam šifru od telefona, a kako ja to nisam učinio, on ga je razbio”, tvrdi Banđur.

Kada se Simov udaljio, on je pozvao policiju.

“Što se tiče sada tih njegovih navodnih saznanja i pitanja upućenih meni, neću da komentarišem, jer on to sada namjerno preusmjerava pažnju sa onoga što se juče desilo”, prokomentarisao je Banđur ono što stoji u Simovoj objavi.

Prihvati notifikacije