Region

Vučić otišao sa mjesta predsjednika SNS-a, stranku preuzeo Miloš Vučević

Miloš Vučević potvrdio je da je izabran za predsjednika Srpske napredne stranke.

FOTO: SNS
FOTO: SNS

Vučević je nakon sjednice skupštine SNS u Kragujevcu najavio je da će stranka uzeti učešće u formiranju Narodnog pokreta za državu.

„SNS je podržala prijedlog dosadašnjeg predsjednika stranke i predsjednika države (Aleksandra Vučića) da uzmemo učešće u formiranje Narodnog pokreta i mislim da ćete mnogo konkretnije moći da vidite krajem juna, po tom pitanje“, rekao je Vučević.

Prema njegovim riječima, očekuje da će 24. juna biti birano novo rukovodstvo stranke.

„Onda bismo se, vjerujem, već krajem juna priključili u veliki, patriotski narodni pokret. Pokret koji razumijemo kao poziv i jačanje tog političkog fronta za odbranu naše otadžbine u vrlo teškim vremenima“, naveo je Vučević.

On je zahvalio Vučiću na podršci za njegovu kandidaturu za predsjednika SNS-a, navodeći da „otvaraju novo poglavlje u svojoj knjizi“.

„Naša poliika se neće mijenjati. Mi ostajemo stranka koja jeste motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja čuva, njeguje tradicionalne vrijednosti srpskog naroda, svih građana Srbije“, rekao je Vučević.

Istakao je da će SNS biti najpouzdaniji partner predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Šesta Skupština SNS-a održana je danas u hali SBB Jezero u Kragujevcu, ali je u petak, pod okriljem noći, cijela dvorana rebrendirana i gdje god se nalazio naziv generalnog sponzora SBB-a, sve je promijenjeno u A. Vućić i SNS, prenosi Beta.

Prihvati notifikacije