BiH

Vozači, oprez! Magla, odroni i jak vjetar

Kolovoz je jutros pretežno mokar ili vlažan, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Na području Kladnja, Srebrenika, Bihaća, Bosanskog Petrovca i Ključa skreće se pažnja na povremeno jak vjetar.

stanje na putevima bIh
FOTO: BIHAMK

Zbog učestalih odrona skreće se pažnja na puteve: Zenica- Nemila, Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce- Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Novi Travnik-Bugojno.

Pročitajte još

Sanacioni radovi aktuelni su na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati) a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda nema radova.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.