BiH

BiHAMK: Zbog radova u tunelu u večernjim satima naizmjenično odvijanje saobraćaja

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili ponegdje još pada saobraća se po mjestimično mokrom kolovozu, saopćili su iz BiHAMK-a.

Stanje na putevima
FOTO: BIHAMK
Ilustracija

Skreće se pažnja i na mjestimično jake udare vjetra.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoj Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Pročitajte još

Radovi su aktuelni na putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati), a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – saopćili su iz BIHAMK-a.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta. Zbog Nove godine, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.