BiH

BIHAMK: U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Nešto frekventniji saobraćaj očekujemo u poslijepodnevnim i večernjim satima.

FOTO: RADIOBOBAR/ILUSTRACIJA
FOTO: RADIOBOBAR/ILUSTRACIJA
Ilustracija

Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost na putevima u zapadnoj Bosni, kao i ponegdje u Hercegovini. Ovako vrijeme pogoduje i odronima kamenja na kolovoz.

Pročitajte još

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) zbog čega je saobraćaj regulisan semaforma, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Žepče-Zenica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.