Region

UŽAS Slavonac čije su svinje ležale na ulici: "Dali su mi pištolj da ih pobijem"

Jučer su mrtve svinje ležale ispred kuća u Andrijaševcima. Dan nakon mučnih prizora, bijes mještana nije se smirio.

FOTO: SCREENSHOT/RTL
FOTO: SCREENSHOT/RTL

Krv na pločnicima i dalje nije očišćena, a odgovori se čekaju, piše Danas.hr.

“Niko nije došao, ova krv tu stoji. Niti je nama ko nešto rekao. Da nam je neko rekao ‘dajte to operite’, nešto… Ne, to stoji i dan danas. Niko iz općine se nije oglasio. Ntko iz ministarstva, veterinarstva”, rekao je Marko Majer iz Andrijaševaca.

Ogorčeni uzgajivači ne mire se sa sudbinom svojih životinja. Cijela operacija napravljena je aljkavo pa su veterinarima morali pomagati sami vlasnici.

Duško Pavlik prepričao je kako je izgledala sama eutanazija.

“Ja sam ušao sam, dali su mi pištolj, sam sam pobio svoje svinje. Civilna zaštita, niko nije došao. Jedan momak mi je pomogao da izvučem svinje van. To nije bila nikakva dezinfekcija, oni jesu tu malo prošli, ali to je sve ništa”, naglasio je Pavlik.

Za smrt svinja od afričke svinjske kuge krivac je država koja je dozvolila da se zaraza proširi, poručuju poljoprivrednici. Traže ostavku ministrice poljoprivrede Vučković. Ako se ona ne povuče, protest bi mogao biti održan već za sedam dana.

Zašto su svinje satima ležale na cesti i je li sve napravljeno po pravilima struke, novinari RTL-a pokušali su istražiti na više adresa. Zvali su brojne veterinare, inspekciju i stručnjake s fakulteta, no nitko ne želi pred kamere.

Prihvati notifikacije