Magazin

Ukusna musaka s mljevenim mesom, sirom i krompirom

​Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat vremena.

FOTO: FREEPIK
FOTO: FREEPIK
Ilustracija

Sastojci:

1 kg krompira

500 g mljevene junetine

2 luka

4 jajeta

400 ml kiselog vrhnja

100 grama ribanog sira

maslinovo ulje

so i biber

ostali začini po želji

Priprema:

Musaka je jedno od onih jela koje nas odmah podsjeća na porodična okupljanja. 

Ova ukusna kombinacija krompira, sočnog mljevenog mesa i sira stvara savršeni spoj ukusa kojemu je teško odoljeti. 

Osim što je zasitna i hranjiva, musaka je i jednostavna za pripremu. 

Najprije ogulite i narežite krompir na ploške, zagrijte ulje i lagano ga popržite. 

Nasjeckajte luk i popržite ga, dodajte meso i začinite. 

Posudu premažite s malo ulja i prekrijte dno s polovinama krompira. 

Lagano ih posolite, zatim rasporedite meso te njega prekrijte ostatkom krompira. 

Razmutite jaja, dodajte vrhnje i ribani sir te sve zajedno prelijte preko musake. 

Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni, prenose “24Sata“.