BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH: Ovaj grad je tačka koja nas spaja

U Srebrenici je danas povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana tribina u Kulturnom centru.

FOTO: FEDERALNO MINISTARSTVO RASELJENIH OSOBA I IZBJEGLICA
FOTO: FEDERALNO MINISTARSTVO RASELJENIH OSOBA I IZBJEGLICA

Na tribini su govorili Srebreničanin Ahmo Mehmedović, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Dževad Hadžić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar.

– Ovo je mjesto gdje treba svi da zajedno živimo, njegujući suživot i saradnju na principima međusobnog uvažavanja. Srebrenica nam je svima tačka koja nas spaja i mjesto gdje dolazimo s posebnom emocijom i pažnjom. Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je prilika da sa Srebreničanima proslavimo ovaj veliki praznik jedine nam domovine – kazao je ministar Dizdar.

Odluku građana Bosne i Hercegovine od 29. februara i 1. marta 1992. godine živimo decenijama nakon tog hrabrog čina. Nije zgoreg podsjetiti se da je tog dana širom planete odaslana poruka da građani jedne male zemlje žele samostalno upravljati svojim životima i danas ta ideja živi i živjet će – naglasio je Dževad Hadžić, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Srebreničanin Ahmo Mehmedović ističe da su mladi najveće bogatstvo Srebrenice, ističući njihovu ulogu u promoviranju zajedništva, ali i ulaganju napora za postizanje napretka i boljitka za sve.

– Poželimo i snagu za naše mlade građane, a koju će je iskoristiti da ostanu u BiH i da nađu posao i formiraju svoje porodice, kako ne bi odgajali generacije Bosanaca i Hercegovaca u tuđoj zemlji. Oni šalju poruku – ostati i živjeti u Srebrenici, u Bosni i Hercegovini – poručio je Mehmedović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Prihvati notifikacije