BiH

Godišnjica genocida u Srebrenici: Održan prvi sastanak Organizacionog odbora

Članovi Organizacionog odbora usvojili su odluku o osnivanju "Fondacije za obilježavanje 11. jula 1995. - godišnjica genocida"

FOTO: ORGANIZACIONI ODBOR ZA OBILJEŽAVANJE 11. JULA
FOTO: ORGANIZACIONI ODBOR ZA OBILJEŽAVANJE 11. JULA

U Memorijalnom centru Srebrenica danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a”, javlja Anadolu.

Pročitajte još

Na sastanku je potvrđeno imenovanje rukovodstva Organizacionog odbora za obilježavanje 29. i 30. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica i ukop idenfikovanih žrtava iz jula 1995. godine.

Potvrđeno je imenovanje Hamdije Fejzića za predsjednika, Damir ef. Peštalić, Emir Suljagić i Šefket Hafizović su imenovani za potpredsjednike, dok je Mirsad Bešić imenovan za generalnog sekretara, a Nermin Alivuković za sekretara Organizacionog odbora.

“Smatram da nema potrebe mijenjati tim koji je dobro radio i uložio mnogo truda da se na dostojanstven način obilježi prethodna godišnjica. Obzirom da nam je sljedeće godine 30. godišnjica obilježavanja genocida pred nama je velika odgovornost i obaveza kako bi sve organizovali kako treba. To je naša obaveza prema žrtvama genocida”, rekao je predsjednik Organizacionog odbora Hamdija Fejzić.

Naveo je da su članovi Organizacionog odbora usvojili odluku o osnivanju “Fondacije za obilježavanje 11. jula 1995. – godišnjica genocida“.

“Fondacija će biti glavni nosioc provođenja aktivnosti oko obilježavanja godišnjica genocida. Organizacioni odbor će da djeluje u okviru fondacije, a fondacija je usko vezana za Memorijalni centra Srebrenica”, istakao je Fejzić.