Sarajevo

U MVP BiH predstavljene aktivnosti 13. Sarajevo Business Foruma, ovo su bile ključne teme

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine održan je 21. februara 2024. godine uvodni informativni briefing za diplomate i predstavnike ambasada akreditiranih u Bosni i Hercegovini.

FOTO: SARAJEVO BUSINESS FORUM 2024
FOTO: SARAJEVO BUSINESS FORUM 2024

Briefing predstavlja dio pripremnih, sveobuhvatnih organizacijskih aktivnosti BBI Banke za predstojeću 13. međunarodnu investicijsku konferenciju “Sarajevo Business Forum 2024”, koja će se ove godine održati od 21. do 23. maja u glavnom gradu naše države.

Tokom prezentacije, koja je bila fokusirana na ovogodišnje izdanje “Sarajevo Business Foruma”, prisutni su imali priliku upoznati se s ključnim temama koje će biti u fokusu za vrijeme trajanja višednevne konferencije.

O važnosti ove poslovne konferencije za Bosnu i Hercegovinu u ime Ministarstva vanjskih poslova govorio je šef Odsjeka za ekonomsku diplomatiju Tarik Bukvić, koji je kazao da je od svog nastanka 2010. godine “Sarajevo Business Forum” postao jedan od najvećih poslovnih događaja u regiji jugoistočne Evrope značajno doprinoseći oblikovanju Bosne i Hercegovine kao destinacije za investicije i poticanje ekonomskog razvoja.

“Kroz 13 godina svog postojanja ‘Sarajevo Business Forum’ je postao poznat kao jedan od vodećih poslovnih događaja u regiji jugoistočne Evrope. Za ovogodišnje izdanje planirani su brojni paneli od kojih posebno ističemo modalitete uspješne saradnje kao i načine poticanja i privlačenja poslovnih investicija s ciljem bržeg ekonomskog razvoja. Razgovarat će se i o modelima javno-privatnog partnerstva i ulaganja u ključna infrastrukturna područja, ali i o boljoj regionalnoj saradnji s ciljem stvaranja prosperitetnije budućnosti”, istakla je Amra Babić, direktorica Marketinga i komunikacija BBI Banke, te dodala da se ove godine očekuje prisustvo više od 1.500 učesnika, predstavnika vlada, ministarstava, investitora i članova poslovnih zajednica.

Više informacija o 13. “Sarajevo Business Forumu” dostupno je na službenoj – web stranici  www.sarajevobusinessforum.com.