BiH

MVPBiH: Tvrdnje ambasadora Vujića nisu stav države već zloupotreba pozicije

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (MVPBiH) osudilo je izlaganje stalnog predstavnika Bosne i Hercegovine pri UN-u i ostalim međunarodnim organizacijama u Ženevi, ambasadora Bojana Vujića na sjednici Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija.

FOTO: FENA
FOTO: FENA
Ilustracija

Iznesene tvrdnje ambasadora Vujića ne predstavljaju stav države već zloupotrebu pozicije. Izjave Vujića ili bilo čiji slični lični istupi ne mogu nanijeti štetu ugledu i imidžu Bosne i Hercegovine, o čemu svjedoče brojne prispjele reakcije čuđenja na ovakav, po lični dignitet ambasadora Vujića degradirajući istup, a koje su upućene od zvaničnika i prijatelja naše države. Njegov nastup govori o njemu lično, a nikako o državi Bosni i Hecegovini navodi se u saopćenju iz MVP-a BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, na čelu s ministrom Elmedinom Konakovićem, uspjelo je poslati prave poruke i isporučiti istinu o napretku koji je Bosna i Hercegovina napravila u posljednjih godinu dana te stoga, poručuju iz MVP-a, nikakve maliciozne dezinformacije ne mogu uticati na pozitivne procese koji su u toku.