BiH

MVP BiH: Svečano obilježavanje početka predsjedavanja BiH Fondom za Zapadni Balkan

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine bit će u srijedu, 13. marta 2024. godine, svečano obilježen početak jednogodišnjeg predsjedavanja Bosne i Hercegovine Fondom za Zapadni Balkan (Western Balkans Fund, WBF) u 2024. godini.

Elmedin Konaković
FOTO: BOSNAINFO

Domaćin skupa bit će ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, kao predsjedavajući Konferencije ministara vanjskih poslova članica WBF-a.

Programom je predviđeno da se na početku skupa prisutnima obrate ministar Konaković te izvršni direktor Fonda za Zapadni Balkan Gjergj Murra.

Potom će predstavnici organizacija, čiji su projekti u proteklom razdoblju finansirani od strane WBF-a, predstaviti projekte i podijeliti svoja iskustva.

Pročitajte još

U sklopu programa, ministar Konaković će uručiti certifikate predstavnicima organizacija čiji su projekti odabrani na posljednjem javnom pozivu WBF-a.

Osnovni cilj WBF-a je usmjeren ka jačanju pomirenja i međusobne suradnje članica. Fond financira projekte civilnog društva u oblastima promocije kulturne saradnje, istraživanja i saradnje u obrazovanju, znanstvene razmjene te održivog razvoja.

Predstavnicima medija bit će omogućeno cjelokupno praćenje događaja, koji će se s početkom u 14 sati održati u atriju Ministarstva vanjskih poslova, Musala 2. Novinari, snimatelji i fotografi trebaju najkasnije doći do 13:45 sati. Osigurano je simultano prevođenje.