Svijet

U Ankari slave Kilicdarogluove pristalice

U Ankari slave pristaše Erdoganovog protukandidata.

FOTO: EPA-EFE/SEDAT SUNA
FOTO: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Turski opozicioni čelnik Kemal Kilicdaroglu rekao je da vodi protiv predsjednika Tayyipa Erdogana na predsjedničkim izborima uprkos tome što su državni mediji u prvim rezultatima Erdogana stavljali u vodstvo.

Izvori iz oba štaba rekli su da će se, na temelju djelomičnih rezultata, predsjednički izbori vjerojatno održati u drugom krugu 28. maja, pri čemu nijedan od dva glavna kandidata neće dosegnuti prag od 50 posto potreban za direktnu pobjedu.

Navodeći manipulaciju u izvještavanju ranih rezultata na prethodnim izborima, opozicioni gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu rekao je da se nitko ne bi trebao obazirati na rezultate koje je objavila državna agencija Anadolu.

Kilicdaroglu je na Twitteru napisao: “Mi vodimo.”

“Kilicdaroglu će danas biti proglašen 13. predsjednikom naše zemlje”, rekao je Imamoglu na konferenciji za novinare.

Ankete javnog mnijenja prije izbora davale su Kilicdarogluu, koji je na čelu saveza šest stranaka, blagu prednost. Dvije ankete u petak pokazale su da je iznad praga od 50 posto.

Predsjednički izbori odlučit će ne samo ko vodi Tursku nego i kako se njome upravlja, gdje ide njena ekonomija usred duboke krize troškova života i oblik njezine vanjske politike, piše Raport.ba.

Prihvati notifikacije