Svijet

ODLAZI IZ POLITIKE Erdogan o predstojećim izborima u Turskoj: Za mene je ovo finale

Ovi izbori su moji posljednji sa zakonom datim ovlaštenjima, rezultat će biti prijenos povjerenja za moju braću koja dolaze poslije mene, rekao je Erdogan

Erdogan
FOTO: ANADOLIJA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će predstojeći lokalni izbori 31. marta biti posljednji na koje izlazi na toj funkciji, javlja Anadolu.

Pročitajte još

“Za mene je ovo finale. S ovlastima datim zakonom, ovo izbori su moji posljednji izbori, ali rezultat koji će iz toga proizaći bit će prijenos povjerenja za moju braću koja će doći poslije mene“, rekao je Erdogan u Istanbulu na sastanku sa predstavnicima Turske omladinske fondacije (TUGVA).

Ističući da je 31. marta veoma bitan i da je svojevrsna prekretnica, Erdogan je kazao da će oči cijelog islamskog svijeta biti uprte u Tursku.

“Iako ovo nisu opći izbori, već lokalni izbori. Svi će čekati da vide kakav će rezultat imati AK Partija na ovim izborima. Zato vjerujem da naša borba ima veoma jaku omladinu i da ćemo dati adekvatan odgovor onima koji priželjkuju drugačije“, poručio je Erdogan.

Izrazivši nadu da od prvog aprila kreće nova era za Tursku, Erdogan je kazao da ima povjerenje u mlade ljude.