BiH

Tijelo nepoznatog muškarca izvučeno iz rijeke Bosne, naložena obdukcija

Obdukcijom će se pokušati utvrditi tačan način smrti te, na osnovu dostupnih podataka o nestalim licima, identitet te osobe.

rijeka bosna visoko
FOTO: SCREENSHOT/ YOUTUBE /RADIO ZENIT

Dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona naložio je obdukciju tijela muške osobe pronađene danas u koritu rijeke Bosne, u mjestu Mulići kod Visokog potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Samir Valentić.

Pročitajte još

-Danas, oko 10.20 sati, zaprimili smo prijavu da je u rijeci Bosni pronađen mrtav muškarac, za sada neutvrđenog identiteta. Nakon što je izvučeno tijelo i nakon što je izvršen uviđaj, od strane dežurnog tužioca naložena je i obdukcija tijela na Odjelu patologije Kantonalne bolnice Zenica – rekao je Valentić.

Obdukcijom će se pokušati utvrditi tačan način smrti te, na osnovu dostupnih podataka o nestalim licima, identitet te osobe.

-Vidljivo je da je tijelo bilo duže vrijeme u vodi, kao i da se radi o muškarcu – kazao je Valentić.

On napominje kako u evidemciji MUP-a ZDK nema prijavljen nestanak muškarca, ali da MUP Kantona Sarajevo, od prije nekih mjesec dana, ima u svojoj evidenciji prijavljen nestanak muške osobe.

Prihvati notifikacije