Magazin

Tajni sastojak koji čini vaš grah još ukusnijim ISPROBAJTE RECEPT

Donosimo vam jednostavan i ukusan recept koji je odličan izbor za zimske dane. U nastavku doznajte koji je to tajni sastojak zbog kojeg ovo jelo ne bi bilo tako slasno.

FOTO:  YOUTUBE/PRINTSCREEN
FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Jednom kada grah pripremite na ovaj način, postat će vaš omiljeni recept. Morate dodati sastojak koji će mu dati neodoljiv okus.

Iako je priprema jela prilično jednostavna, gotovo svaka kuharica ima svoj “tajni” recept koji jelo čini još ukusnijim. Jednom kada ga pripremite na ovaj način, postat će vaš omiljeni recept. Tajni sastojak je – dimljena mljevena paprika.

Pročitajte još

Sastojci

500 g mahuna700 g luka (može crveni, bijeli ili pola svakog)3 lista lovorasol i papar po ukusu2 dcl ulja1/2 žlice mljevene paprike1/2 žlice dimljene mljevene paprike1/2 žličice ljute mljevene paprike2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka

Pažljivo treba prebrati grah, odstraniti sve pokvarene, suhe ili napukle bobe i dobro ih oprati barem dvaput.

Namočeni grah stavite u veći lonac, polijte ga vodom tako da bude dva centimetra iznad graha i kuhajte na umjerenoj vatri. Mahune kuhajte dok ne omekšaju, ali pazite da se ne raskuhaju. Zrna trebaju biti mekana, ali ostati cijela, piše N1.si.

Luk narežite na tanke trakice i popržite na ulju dok ne postane proziran. Pred kraj dodajte sitno nasjeckani češnjak, ali tek toliko da zamiriše pa sve maknite s vatre i umiješajte sol, papar, mljevenu i ljutu papriku te lovor.

Kuhane mahune nemojte cijediti, samo ih sjedinite s lukom i začinima. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko sat i pol.

Jelo je gotovo kada lijepo porumeni i ispari sva tekućina. Poslužite ga toplog uz salatu od kiselog kupusa.