BiH

O čemu je zamjenik ministra odbrane razgovarao sa vojnim atašeom Njemačke

Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Aleksandar Goganović, 12. februara 2024. godine primio je u posjetu vojnog atašea Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini pukovnika Franza-Josefа Nolteа.

FOTO: MO BIH
FOTO: MO BIH

Na početku sastanka, sagovornici su ocijenili nedavnu posjetu ministra odbrane SR Njemačke Pistoriusa kao pozitivnu, što je bila prilika da se razmijene mišljenja i iznesu stavovi o raznim pitanjima kako u državi tako i u sistemu odbrane.

Također, zamjenik ministra Goganović i vojni ataše Nolte su razgovarali o infrastrukturnim projektima koje SR Njemačka finansira na vojnim lokacijama, te je zaključeno da je poboljšanje uslova za boravak i rad pripadnika OS BiH na vojnim lokacijama zajednički prioritet.

Goganović je pohvalio odluku vlade SR Njemačke da odblokira projekte koji su bili privremeno zaustavljani na vojnim lokacijama koje se nalaze na području Republike Srpske, te je izraženo obostrano zadovoljstvo što uskoro počinje implementacija projekta rekonstrukcija grijanja unutar kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju.

Prihvati notifikacije