Spoj čokolade, višanja i slatkog vrhnja stvara neodoljivu harmoniju ukusa kojoj je teško odoljeti. Iako tradicionalna Schwarzwald torta zahtijeva vrijeme i pažljivo slaganje slojeva, ovaj recept donosi jednostavniju i bržu verziju s lisnatim tijestom koje joj daje laganiju i hrskaviju teksturu, bez gubitka prepoznatljivog okusa.
Ova klasična njemačka torta postala je omiljeni desert diljem svijeta. Naravno, riječ je Schwarzwald torti za koju se vjeruje da ju je osmislio Jozef Keller oko 1915. godine. Iako nikad nije utvrđeno pravo podrijetlo torte, sigurno dolazi iz pokrajine po kojoj je i dobila ime.
Torta je bogata čokoladom, višnjama i vrhnjem. Obično je krasi poseban biskvit, ali ako je želite pripremiti bez pečenja, Story donosi jednostavan recept s lisnatim tijestom prema Brigdet’s Kitchen.
2 vrećice čokoladnog pudinga
30 g kakao praha
100 g šećera
800 ml mlijeka
800 ml tučenog vrhnja
2 gotove kore za lisnato tijesto
300 g višanja
70-80 g čokolade
Priprema
U lonac dodajte dvije vrećice pudinga kakao, šećer te postepeno dodajte mlijeko. Miješajte dok se sastojci ne sjedine i dok grudice ne nestanu. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne i neprestajno miješajte.Umutite tučeno vrhnje.
Potom pola tučenog vrhunja dodajte u ohlađeni puding i sjedinite mikserom. Za to vrijeme prema uputstvima s pakiranje ispecite kore za lisnato tijesto.
Nakon što se kore ohlade i izlomite ih na sitne komade. Posložite u okrugli protvan tako da pokrijete dno. Nemojte iskoristiti više od jedne cijele kore.
Potom dodajte čokoladnu kremu (puding krema).
Poredajte višnje, a zatim ponovno posložite izlomljene kore. Potom namažite preostalo tučeno vrhnje, ukrasite višnjama i naribanom čokoladom.
Stavite u hladnjak da se stegne, a zatim poslužite.