Magazin

Ledene kocke kojima nitko ne može odoljeti: Kremasti kolač uz koji smo odrasli

Proljetni dani nas potiču na pripremu ukusnih jela i kolača. Sad je vrijeme da prisjetite tradicionalnih ledenih kocki uz koje smo odrastali.

FOTO: CHAT GPT
FOTO: CHAT GPT

Story donosi recept za tradicionalnu verziju bez čokolade kojoj nitko neće moći odoljeti.

Ledene kocke 

Pročitajte još

Biskvit

7 bjelanjaka 7 žlica šećera 4 žlice brašna prašak za pecivo 1 žlica ulja 125 ml mlijeka 

Priprema:

1. Bjelanjke izradite mikserom, a kad očvrsnu postupno dodajte šećer, brašno, prašak za pecivo i ulje. 

2. Smjesnu stavite u četvrtasti protvan te pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 15-20 minuta. Dok se biskvit peče, zagrijte mlijeko. 

3. Pečeni biskvit prelijte vrućim mlijekom i ostavite da ga upije.

Žuta krema

Sastojci:

7 žumanjaka 

6 dcl mlijeka

 7 žlica šećera 

4 žlice brašna

 250 g margarina za kolače 

Priprema:

Pjenjačom izmiješajte žumanjke, šećer i brašno, možete dodati i malo mlijeka da se sve sjedini. U lonac stavite ostatak mlijeka te kuhajte na srednje jakoj vatri. U ugrijano mlijeko dodajte smjesu žumanjaka, šećera i brašna. Nastavite kuhati na laganijoj vatri uz neprestano miješanje. Kremu ostavite da se ohladi. Potom dodajte izrezani margarin sobne temperature, možete sve sjediniti mikserom.Nakon što se biskvit ohladio, premažite ga ohlađenom žutom kremom.

Dekoracija

Sastojci:2 vrećice šlaga 250 ml mlijeka

Priprema:Umitite šlag i premažite kolač.Prije posluživanja neka se dobro ohladi, najbolje preko noći.