Magazin

SAVJET ČUVENOG KUHARA ZLATA VRIJEDI Ovo jelo nikad nemojte naručivati u restoranu

Iskusni kuhari znaju mnoge tajne iza kulinarskog zavjesa, a jedan od njih odlučio je podijeliti upozorenje koje bi moglo promijeniti vaš sljedeći odabir u restoranu.

gordon ramsay
FOTO: GORDONGRAM / INSTAGRAM

Iako neka jela zvuče primamljivo na meniju, postoje razlozi zašto biste ih trebali izbjegavati. Saznajte o kojem je specijalitetu riječ i zašto stručnjaci savjetuju da ga nikad ne naručujete.

Kuhar Gordon Ramsay, vlasnik brojnih restorana diljem svijeta, koji je skupio 17 Michelinovih zvjezdica, podijelio je savjete šta nikada ne naručiti u restoranu.

Njegov savjet? Izbjegavajte juhu dana.

Iako se juha dana čini kao siguran izbor za početak obroka, Ramsay je u intervjuu za Town & Country otkrio da ona često završi sa starim sastojcima koji se recikliraju i predstavljaju kao specijalitet.

Pročitajte još

“Uvijek pitajte koja je juha bila jučer u ponudi. Može se pokazati da je juha dana zapravo juha mjeseca“, upozorio je poznati kuhar.Iako o juhi dana ima negativno mišljenje, priznaje da se pri narudžbama često oslanja na preporuke konobara. “Konobari često probaju većinu jela s jelovnika i mogu vam dati uvid u ono što je kuhar dodao ili što je najpopularnije kod lokalnih restorana”, rekao je Ramsay.