BiH

Sandi Begić odlazi iz BiH u Njemačku. Kad će stići prvi roboti?

Još jedan mladić pakuje kofere i odlazi iz BiH u potrazi za boljom budućnošću u Njemačkoj, a riječ je o Sandiju Begiću koji je bio uposlenik u Službi hitne medicinske pomoći Bihać.

FOTO:
FOTO:

Sandi Begić radio je pet godina u ovoj ustanovi, gdje je kako navodi tokom rada bilo ljubavi, stresa, smijeha, dobrog i lošeg, prijateljstva.

“Sjećanje na kolege nije uvijek bilo lako. Ali…. Danas biram da zaboravim nepravdu, bahatost, nekolegijalnost, podmetanja, tračeve i sve ostale negativne stvari koje se dešavaju na svakom radnom mjestu. Onima koji su se tim stvarima služili, neka ta djela služe na čast i neka o njima govore. Živi i zdravi bili”, poručio je Begić na Facebooku.

Dodao je da bira da pamti i sa sobom ponese ono najbolje što BiH, Bihać i sama hitna služba imaju da ponude. Kaže da sjećanja na kolege i kolegice koji su uvijek bili tu da pomognu, kojima ništa nije bilo teško, ni za pacijenta, a ni za kolegu.

“Nema zaborava moje smjene, na čelu sa “šeficom” – vi se tek ne zaboravljate. Niste zaslužili da vas ikad zaboravim. Vas posebno volim i mnogo vam dugujem. Dobro je poznata činjenica da samnom često nije lako, ali vi ste znali – i trpjeli me sve ove godine. Vidjet ćemo da li će mi moj dugačak jezik napraviti problem u nekoj drugoj sredini. Hvala, moji ljudi”, poručio je Begić.

Dodao je da će mu lijepo biti u Njemačkoj, ali bi volio da sve prijatelje, kolege može spakovati u kofer i ponijeti sa sobom. “Vidjet ćemo se još svakako! Za kraj, još jedna zvučna i svjetlosna u bihaćkoj noći “, napisao je Begić.

Prihvati notifikacije