Svijet

Rusiji se pojavio problem s iranskim dronovima

Britansko ministarstvo odbrane objavila je novi dnevni obavještajni izvještaj.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

U njemu navode kako je od septembra Rusija vjerojatno lansirala stotine iranskih bespilotnih letjelica protiv Ukrajine. To je, dodaju, mješavina letjelica koje se koriste za jednokratne napade i tradicionalnijih sistema koji se mogu koristiti za više napada.

“Rusija je u velikoj mjeri koristila ovo oružje protiv taktičkih vojnih meta i ukrajinske električne mreže”, navode obavještajci dodajući da su ruski zapovjednici vjerojatno koristili iranske dronove i za napade na medicinske ustanove navođenim streljivom, kada bi takve objekte identificirali.

Napad jednokratnim iranskim dronovima kamikazama nije javno zabilježen od 17. novembra, dodaju obavještajci i ističu da se Rusiji pojavio problem s iranskim dronovima. Naime, kako procjenjuju, zalihe bespilotnih letjelica su iscrpljene.

“Rusija je izgledno gotovo potpuno iscrpila trenutnu pošiljku i vjerojatno će tražiti ponovnu opskrbu. Rusija vjerojatno može nabaviti bespilotne letjelice iz inostranstva brže nego što može proizvoditi nove krstareće rakete u zemlji”, pišu obavještajci.

Prihvati notifikacije