Svijet

Rusija najavila osvetu za ukrajinske napade

Rusija si daje za pravo "snažno odgovoriti" na napade dronovima na Moskvu i na anektirani poluotok Krim u ponedjeljak koje pripisuje Ukrajini, objavila je ruska diplomacija.

FOTO: RMO
FOTO: RMO

“Na ove događaje gledamo kao na novo posezanje ukrajinskih političkih i vojnih čelnika za terorističkim metodama radi strašenja civilnog stanovništva”, ističe se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

“Iza ovih drskih čina ukrajinskih neonacista stoji želja Zapada za pogoršanjem situacije (u ukrajinskom sukobu)”, dodaje ruska diplomacija, najavivši da će “pronaći i kazniti” sve krivce.

Izvor u ukrajinskom ministarstvu obrane koji je htio ostati anoniman, potvrdio je za AFP da je napad na Moskvu izveo GUR, vojna obavještajna služba.

Ruska vojska je objavila da je pogodila dva ukrajinska drona koja su pala a da pritom nitko nije stradao, jedan blizu ruskog ministarstva obrane, a drugi na trgovački centar na jugu Moskve.

U novom ukrajinskom napadu dronovima u ponedjeljak pogođeno je skladište streljiva na Krimu, u okrugu Džankoj, na sjeveru anektiranog poluotoka, rekao je ruski guverner Sergej Aksjonov.

Prihvati notifikacije