Jet set

Progovorile komšije iz Prijepolja o Dženanu i Samiri Lončarević: Vi mislite da je ona njega čekala 15 godina? Samira nije kriva, a ku**e su one za koje cijela čaršija zna"

Dženan Lončarević razvodi se od supruge Samire Lončarević nakon 25 godina braka. Komšije iz Prijepolja progovorile su o pjevaču i njegovoj supruzi i ne kriju razočarenje zbog kraha njihovog braka.

FOTO: ZORAN ILIĆ, FACEBOOK / RINGIER
FOTO: ZORAN ILIĆ, FACEBOOK / RINGIER

Pročitajte još

-Dobri su jako, javljaju se i kulturni. Ne bih dalje da pričam, jer mi je jako teško. Jutros sam čuo, opasno mi je žao, bili su divan par. I dalje ne mogu da vjerujem. Ne samo ja, svi će vam reći da im je žao jer su oni najbolje komšije. Saznao sam jutros i kad sam htio da pitam ostale komšije o tome, rekli su mi da je bolje da ne pitam ništa. Šta se tu desilo, ne znam…I žena i Dženan i djeca svi su toliko kulturni. Sinovi im su jako dobri momci. Rijetko se rađaju takva djeca, ja se izvinjavam vama, ali stvarno ne mogu da nastavim – kaže gospodin kome samo što suze nisu krenule, prenosi blic.rs.

“Znam da Dženan Lončarević 15 godina ima drugu”

-Ja to sve znam i da ima 15 godina drugu, to svi znaju. Moja žena je držala trgovačku radnju. Dolazili su svakog dana tu. Njegova djeca se druže sa mojim unucima, igraju košarku zajedno. A to što se između njih desilo, to je normalno. A to da ona nije znala ja ne vjerujem u to. Jer ne možeš 15 godina kriti, a ovo sad što on na brzinu hoće da se razvede, to hoće da uradi da bi što prije ovu drugu oženio. Možda je i trudna, ko zna… ko će znati šta se tu desilo, našao je bolju i to je to. Djeca su mu već velika da razumeju, jedan će sad da studira muziku u Sarajevu. Dženan je ranije dolazio češće, to jeste. I znam da je stalno punio telefon, vječito mu je bio prazan. Smatram da je sve to normalno, čovjek je našao bolje i to je to. Ova kuća je njegova babovina i njemu ide pola, pola bratu koji je u Nemačkoj. To što je ostavio ljubavnici stan i neka je, a žena nek sama sebi kupi stan, ako joj je stalo do imovine. Mislim da joj je i četvrtina kuće mnogo. Njoj ne treba ništa da ostane, to je njegova babovina i to trebaju da naslijede njegova djeca, a ne ona. Imovina se ostavlja unucima, ne čak ni djeci, nego unucima, ne ni unukama, jer se one udaju i odu dalje, što je i normalno, samo unucima. Unuke (djevojke) treba školovati, da nađu dobar put. To je moje mišljenje, ja sam staromodan čovjek. Ne znam sad šta joj ovo znači, kad su svi znali. Jedino ako ne može više da ćuti, pa hoće da se sveti njima. Vi stvarno mislite da je ona 15 godina čekala njega? Isto je to. Ti nagoni, bili ženski ili muški, isti su. Kuva je ona koja ne ume da sakrije. Nije kuva ona koja cijeli život to radi, jer ume da sakrije. Ku*va je ona za koju cijela čaršija sazna šta je radila. On je jedno vrijeme to krio, ali vjerujte mi da svi ovde to znaju. Takav je to posao. Taj svijet i muzički i filmski. Ne može čovjek da ostane pošten, pogotovo kad ode u veliki grad. Tako je i sa glumicama. Čim ih pošalješ u veliki grad, pokazuju scene koje do tada niko nije vidio…, rekao je jedan sugrađanin pjevačev, a njegova supruga je stala u Samirinu odbranu.

FOTO: FACEBOOK/SAMIRA LONČAREVIĆ
FOTO: FACEBOOK/SAMIRA LONČAREVIĆ

Pričaju i za mog muža gdje je i šta je, a ne za Dženana Lončarevića

-Znala sam da je imao drugu ženu. Radila sam u prodavnici, a narod k’o narod. On tračari. Pričaju i za mog muža gdje je i šta je, a ne za Dženana. Svi su ih izdali i rekli da znaju. Ja sam to čula prije tri godine kada sam otišla u penziju, taj komentar sam čula ispred radnje. Ja to čak ni mužu, ni djeci nisam rekla. Jer ja uvijek kažem ‘narod k’o narod, čim vide nekoga da priča sa nekim, on odmah proglašava da ima nešto sa njim. Što se tiče njih konkretno oni su divni. Moram da kažem da ja ženu lično ne poznajem, ali znam da je kupovala često svoj djeci u ulici slatkiše. O njoj sam samo pozitivno čula. A i da vam kažem nešto, to što je ona doživela je poniženje. Zamisli 25 godina budeš u braku i imaš dvoje djece i doživiš ovakvu sramotu. To je poniženje. Skoro svaka žena je iskusila to na neki način. Što joj nije u startu rekao? Pa nek bude narednih 15 godina pored druge. Pa i nek ima to djete. Šta sad? Djete se rodilo, ono nije krivo. Sticajem okolnosti drugih je ono došlo na svijet. Ja sam ispratila da ona sad izjavljuje da ona ima dijete sa njim. Ja sam to čula još kad sam i saznala za trač. Ali me to stvarno ne zanima i da je istina.

-Ja sam pročitala da je ona rekla da od prošlog ljeta nisu u dobrim odnosima, ali koliko sam shvatila, oni godinama nisu u dobrim odnosima. Da vam kažem iskreno, ja sam žena koja je 47 godina u braku, to ne znači da meni sutra to ne može da se desi. Imam troje djece i osmoro unučadi, ali to sve ne znači da ne mogu sutra isto da doživim. I to što je 25 godina nije pokazao, znači da je nije volio. Trebao je da joj kaže iskreno, nije trebao ženu zavlačiti. Znate li šta znači biti 25 godina mlađi? Šta sve čovjek može da postigne i kad su djeca manja…Tad kad sam to čula, čula sam da je ta druga žena iz varoši, ali ne znam da li je ljepša, bolja, mlađa…ne znam šta mu je to trebalo. Imam da kažem da žena pošto je sa njim bila 25 godina u braku, neka mu traži da je stambeno obezbijedi i nju i djecu. Na njenoj sam strani, zato što sam žena i zato što to može sutra svakoj ženi da se desi. I onda dođe situacija da izađem sa jednim koferom. To je sramota. I moram da kažem da me iznenađuje da je ona rekla kako joj on svašta govori i kako su baš u lošim odnosima. On je asocijacija na divnu osobu, prosto me to iznenađuje. Nije lukav, prosto odiše dobrotom..ko će ga znati… mada je ona možda to sve sad ispričala jer je ljuta i ne može više da ćuti. Pa je možda nešto i dodala, jer čovek kad je ljut, kaže i šta ne misli. Neka je stambeno obezbedi i neka obezbijedi djecu i što se školovanja tiče i svega i neka prekinu tu agoniju, da je ljudi ne bi odgovarali. Ne mogu da osudim ni nju, ni njega, ali sam na njenoj strani. Po njenoj priči, ja sam na njenoj strani. Pošto pratim tu priču, čitala sam i neke forume. Kuća je ostavljena na tri brata, ali pošto je jedan poginuo ostaje Dženanu i njegovom bratu, a ta četvrtina iako bih ja volela da njoj ostane, ona nema nažalost nikakvog prava na to. Imaju samo njena djeca. I ovo sve što se dešava, najviše škodi njenoj djeci. Kod pravih Muslimana žena ima više prava od muškaraca, što znači da ako i planira da je ostavi, da mora prvo da je obezbijedi, pa tek onda da ode kod druge.

Samira Lončarević
FOTO: FACEBOOK/SAMIRA LONČAREVIĆ

Neka poslije smrti Dženana Lončarevića dijele imovinom

-Ona najbolje zna zašto je sad riješila da progovori. Ko nije preživeo te stvari, ne zna kako je. Muž kad ima ljubavnicu, nebitno da li je avantura ili za stalno…uvijek je vezan za nju, opterećen je njom, sve njoj odnese…uvijek će naći razlog kad ga ljubavnica poželi da ode iz kuće…samo ko je to doživio zna kako se ona osjeća. Ja je razumijem u potpunosti. Ona se osjeća poniženo i izrevoltirano. Jednostavno je trebao u samom startu to da uradi, a ne da je zavlači tolike godine i da čeka da mu djeca izrastu u ljude, pa da je onda šutne. Neka se bori da on njoj kupi nekretninu, jer sumnjam da ona može išta od ove kuće da dobije…neka bude u vrednosti ovih godina koje mu je dala i da joj školuje djecu. Ona bi mogla da dobije nešto od kuće, samo ako bi dokazala da su tu polovinu zajedno stekli, a to je nemoguće. Ta njegova polovina može da ostane njegovoj djeci, koju oni mogu da dijele poslije Dženanove smrti i ne samo njegova djeca, nego i njegova vanbračna djeca ulaze u njegovu imovinu. Neka joj isplati 25 godina i što mu je gledala majku i djecu – zaključila je gospođa.

Od posljednje komšinice smo saznali da i Samira posjeduje svoju imovinu: Nije mi jasno, bezobrazno je ovo sa Dženanove strane. 25 godina su živjeli zajedno i on joj ovo uradi. Gledala mu bolesnu majku 20 godina. I ne treba joj ništa od njega, ona posjeduje kuću veliku kao zamak. Glupo je zbog djece mnogo, oni će najviše da ispaštaju. (Telegraf)