Jet set

Haris Džinović je ostao vjeran: "Za mene je prevara nešto što nije pošteno i fer"

Razvod Harisa i Meline Džinović šokirao je javnost!

Haris i Melina Džinović
FOTO: R.RISTIĆ/RINGIER

Mnogi iz dana u dan znatiželjno prate šta se dešava između do juče skladnih supružnika Meline i Harisa Džinović, ali za sada nema naznaka da bi se oni mogli pomiriti.

Estradnim krugovima se šire priče da je Haris navodno, angažovao veoma jaku advokatsku kancelariju kako bi vilu na Senjaku vrijednu dva miliona eura zadržao u svom vlasništvu, ali on se na tu temu u javnosti ne oglašava.

Haris Džinović je tu vilu projektovao i prilagodio svojim protrebama, ima bazen i vinski podrum što je bila njegova želja, kao i studio u kom komponuje, pjeva, snima… Dugo godina je planirao da napravi baš takav dom.

Nikad stan u Sarajevu

On je do svoje 70. godine sa porodicom živio kao podstanar u Diplomatskom naselju na Senjaku, zbog čega su mu se mnoge kolege čudile, ali on je za to imao svoje razloge.

“Prije rata istjerali su me iz garsonjere u kojoj sam živio 18 godina. To mi je bilo užasno. Nevjerovatan udarac. Jedan ovakav umjetnik to nije zaslužio. Još sam rezigniran i ljut. Nakon što su me istjerali otišao sam u podstanare i sebi rekao da nikada neću kupiti stan u rodnom gradu. Novac nije problem. Koliko sam para potrošio za spavanje u sarajevskim hotelima mogao sam kupiti veliki stan u centru. U ovom gradu su stanove dobijali i kurta i murta, ali nije bilo baš ništa za mene i neke druge umjetnike”, ispričao je Haris jednom prilikom za bosanske medije.

Melina i Haris Džinović
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER
Arhiva

Razvod Harisa i Meline se dogodio poslije više od dvije decenije ljubavi. Kuću na Senjaku za koju se još ne zna kome će pripasti, Haris je gradio tri godine, pazio na svaki detalj, ispravljao šta mu se ne dopada, nadgledao aritekte i majstore dok sve nije ispalo savršeno i po njegovim zamislima, pa mnogi sada misle da je logično da on tu nastavi svoj život.

Kako će njih dvoje dogovoriti, tek ćemo vidjeti, ali Melina je trenutno u skupom hotelu nedaleko od porodičnog doma. Sin i kćerka je redovno posjećuju, a čak su uslikani kako joj donose hranu.

Ne postoje nikakvi dokazi

I dok oboje ćute o razlozima bračnog brodoloma, u javnosti kolaju razni tračevi, ali ni za Melininu, ni za Harisovu grešku, ne postoje nikakvi dokazi.

Inače, priznanjem da od sebe nije očekivao da će biti vjeran Melini kao što na kraju jeste bio, Haris je mnoge iznanadio:

“Za mene je prevara nešto što nije pošteno i fer. Mene nervira to varanje. Melina zna da nisam tip folera u ljubavi i stvarno sam principijelan. Nikada nisam imao skandale ili afere koje bih krio od žene i javnosti. Oduvijek sam znao da ću biti porodičan čovek, mada nisam mogao ni da pretpostavim da ću biti vjeran, čak sam mogao da potpišem da to neću biti. Međutim, ostao sam vjeran, ne znam ni kako ni zašto i nije mi loše”, ispričao je Haris Džinović svojevremeno za medije.

Jednom je čak izjavio i da prevaru i laž niko ne može da oprosti i da se za to ide u zatvor, pa je i time stavio tačku na tračeve da je stalno na meti žena.