Donosimo vam recept.
Sastojci
Brokule: 1 svežanj
Konzervisani bijeli grah: 350 grama
Crveni luk: 1/2 glavice
Sok od limuna: 1 kašika
Kora od limuna: 1 kašika
Ekstra djevičansko maslinovo ulje: 2 kašike
Paprika: 1/4 kašičice
Sir: Po želji
Biber: Po želji
Parmezan: 60 grama
Način pripreme:
Očistite brokulu i izrežite na cvjetove, a stabljike čiji ste površinski sloj ogulili, ostavite na stranu.
U proključalu vodu stavite malo soli i cvjetove brokule.
Kuhajte na visokoj temperaturi dok cvjetovi ne omekšaju, oko 4 minute.
Nakon toga prebacite brokulu u posudu sa ledenom vodom.
Stavite stabljike u vodu u kojoj se kuhala brokula i kuhajte dok ne omekšaju, oko 3 minute.
I njih stavite u ledenu vodu s cvjetovima, pa sve procijedite
U većoj posudi pomiješajte brokulu, grah, luk, limunovu koru i sok, ulje i crvenu, krupno mljevenu papriku, sol i biber.
Pospite parmezanom i poslužite salatu.