Magazin

Prirodna pomoć za lakši san: Ova biljka će vas fino opustiti

U ulozi prirodnog sedativa, alternativnog antidepresiva, analgetika, učinkovito se bori protiv stresa, raznih tegoba, negativnih emocija te napetosti i nesanice

FOTO: WIKIPEDIA
FOTO: WIKIPEDIA

Valerijanom možete ublažiti nesanicu, strah i nervozu. Ima sedativno djelovanje i moć ublažavanja napetosti. Ova biljka pomoći će da lakše prebrodite dan, ali i noć. 

Jedna od najpoznatijih samoniklih ljekovitih bilja, valerijana ima brojna svojstva. Zapisi bilježe njezinu upotrebu u medicinske svrhe, još od antičkih vremena. Ona može poslužiti kao prirodno sredstvo za smirenje. Pomaže kod stresa, pruža lakši san, ublažava umor, smiruje glavobolju, kao i želučane tegobe, ublažava napetost, tugu i strahove.

Biljka blagotvorno djeluje na snižavanje krvnog tlaka, regulira otkucaje srca, smanjuje menstrualne bolove…

Valerijana u sebi sadrži različite supstance, eterično ulje i kiseline čijom upotrebom se postiže unutrašnja ravnoteža. Ona je često dio sastava mnogih lijekova za opuštanje, a može se nabaviti u raznim oblicima. Njen aromatični miris može biti neobičan, nekima i neugodan, iako su se eterično ulje, odnosno njeni cvjetni ekstrakti stoljećima koristili u parfumeriji. Navodno je krasi i afrodizijačka moć.

Prihvati notifikacije