Magazin

Priča koja je šokirala sve! Majku nakon tri mjeseca od poroda pozvali iz bolnice: "Možete ga ostaviti u sirotištu, nije vaše dijete"

Priča Ivana i Olge Aljohin, bračnog para iz Čeljabinska u Rusiji, prije dvije godine je obišla doslovce čitav svijet - ova 35-godišnjakinja se 2018. podvrgla vantjelesnoj oplodnji nakon što je bezuspješno pokušavala da ostane u drugom stanju.

FOTO: EAST2WEST
FOTO: EAST2WEST

Ona je ubrzo zatrudnjela, a u novembru iste godine supružnici su dočekali sina Denisa (4).

No, ubrzo se ovaj sretni događaj pretvorio u zaplet dostojan turske ili latinoameričke sapunice. Samo tri mjeseca nakon porođaja, ispostavilo se da Denis nije njihov biološki sin, već da je rodila “pogrešno dijete”, prenosi britanski “Mirror”.

Naime, Olga je greškom oplođena jajnom ćelijom druge pacijentkinje, a čak sumnja da zna i o kojoj je ženi riječ.

“Tog dana kada sam otišla na kliniku kako bih dala jajne ćelije na istom odjeljenju sam srela jednu ženu. Razmjenile smo nekoliko rečenica, ali ne mogu da se sjetim njenog imena. Rekla je da su joj uzeli 10 jajnih ćelija, isto kao i meni. Ponovo smo se srele prilikom oplodnje na istom odjeljenju. Od tada je nisam vidjela”, priča ova Ruskinja.

Olga se porodila u novembru 2018, devet sedmica prije termina, a da nešto nije u redu shvatila je već po izlasku iz porodilišta – dječakova krvna grupa bila je A i imao je sivoplave oči, iako u užoj i široj porodici to nije imao od koga da naslijedi.

“Moja krvna grupa je B, a moj muž ima nultu krvnu grupu. Naš sin nikako ne može da bude A krvna grupa. Doktor me je uvjeravao da je to teorijski ipak moguće. Ali, ja sam se raspitala i ne postoji šema koja može da dovede do toga da moj suprug i ja dobijemo dijete sa krvnom grupom A. Život mi se okrenuo naglavačke. Bila sam u dubokom šoku i panici. Plakala sam po čitave dane, a nikome nisam mogla da kažem razlog”, ispričala je ona.

Ljekari su potom uradili nove analize krvi i DNK testove, a rezultati su stigli tri mjeseca nakon porođaja. “Pozvali su nas iz bolnice. Rekli su nam da niko od nas nije biološki roditelj našem sinu”, rekla je Olga, dodavši kako im je bolnica platila odštetu i ponudila da ostave dječaka u sirotišu.

Takođe, klinika je odbila da supružnicima Aljohin otkrije ime bilo koje žene koja bi potencijalno mogla da bude prava Denisova majka i koja je rodila njihovo dijete.

Olga i Ivan su istakli da će Denisa svakako odgajati kao svoje dijete i da ga se nikada ne bi odrekli, ali da bi ipak voljeli da znaju ko je i sa kim živi njihovo pravo dijete.

“Ako pronađemo roditelje našeg djeteta, voljeli bismo da uspostavimo normalan kontakt. Mogli bismo da se preselimo tamo gdje žive. Ili se možda ispostavi da već živimo u blizini. Ne mislim da postoji šansa da zamjenimo djecu. Nikada se ne bih odrekla Denisa, ja sam ga nosila i dojila. Ali možemo možda da uzmemo djecu za praznike. Samo želimo da uspostavimo odnos sa njima”, poručili su.

Bračni par je iznio svoju priču javno u nadi da će doći do odgovora, ali kako se nakon toga više nisu oglašavali u javnosti, rasplet ostaje nepoznat, piše zena.blic.rs.