BiH

BiH: Nakon primljene vakcine preminula beba! Majka napisala poruku koja slama srca

Prema informacijama koje su nezvanično potvrđene Otisku u Brčkom je prije nekoliko dana, nakon što je primila vakcinu preminula beba!

FOTO: OPĆINA CENTAR
FOTO: OPĆINA CENTAR
Ilustracija

Nadležni se o ovome događaju ne oglašavaju, a uspaničeni roditelji čija djeca trebaju da dobiju redovnu vakcinu su u panici.

Pročitajte još

“Brčko je postalo divlji zapad. Dijete, mala beba, je preminula nakon primljene vakcine, a iz zdravstva u Brčkom se ne oglašavaju. Moje dijete treba da primi redovnu vakcinu i to me strašno plaši”, napisala je u poruci Otisku prestrašena majka čijem dijetu uskoro dolazi vrijeme za vakcinaciju.

Potresnu poruku majka preminule bebe je objavila na Facebook-u:

“Dragi moji roditelji, želim kratko da vam skrenem pažnju što se tiče vakcine u Brčkom.

Do izvjesnog vremena sam bila za to jer sam mislila da će to zaštititi našu djecu, moje dijete nije ni prvi, a nažalost ni posljednji slučaj.

Moje dijete je nakon primljene vakcine preminulo! Zbog nemarnosti doktorice Doma zdravlja koja nije reagirala ni na to što dijete nema kilažu niti ga je detaljno pregledala. Moje dijete je nažalost postalo anđeo…..“, napisala je majka preminulog djeteta, koja je objasnila da je riječ o vakcini koja se daje bebama koje su napunile mjesec dana života.

Interesantno je da se o ovome tragičnom slučaju ne oglašavaju ni iz Zdravstva, ali ni iz policije i Tužilaštva u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.