BiH

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, sutra će se baviti izglasavanjem budžeta

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas održao prvu redovnu sjednicu na kojoj se razmatralo o Prijedlogu ovogodišnjeg federalnog budžeta, no nakon cjelodnevnog zasjedanja sjednica je prekinuta i nastavit će se sutra.

FOTO: PARLAMENT FBIH
FOTO: PARLAMENT FBIH

Naime, Budžet Federacije BiH, koji je predložila Vlada Federacije BiH, iznosi 6,7 milijardi KM i za nešto više od 1,1 milijardu KM je veći od prošlogodišnjeg budžeta.

O ovogodišnjem budžetu, federalni parlamentarci su zasjedali od jutros od 11:30 i nakon cjelodnevnog zasjedanja, a na prijedlog predsjedavajuće Mirjane Marinković – Lepić, a uz konsultovanje sa ministricom finansija Jelkom Milićević, sjednica će biti nastavljena sutra u 11 sati.

Inače, pored Prijedloga budžeta na sjednici se danas razmatralo, se kao popratni akt, i Prijedlog zakona o izvršavanju budžeta Federacije BiH za 2023. godinu.

Također, na sjednici su se poslanici trebali izjasniti o davanju saglasnosti na ovogodišnje finansijske planove Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje i FERK-a.

No, nakon niza diskusija te nekoliko pauza od po 30 minuta, zastupnici u Predstavničkom domu FBiH su odlužili okončati današnje zasjedanje.

Prihvati notifikacije