Politika

Za danas najavljeni razgovori o izboru rukovodstva Federacije Bosne i Hercegovine

U okviru procesa uspostave izvršne vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine za danas su u Sarajevu najavljena dva sastanka u vezi izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Jedan od tri člana rukovodstva Federacije BiH Refik Lendo je u pismu svojim kolegama Lidiji Bradari i Igoru Stojanoviću uputio prijedlog za održavanjem zajedničkog sastanka u 10 sati.

Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH se usaglasilo da će pozvati kandidate za predsjednika i dopredsjednike Federacije BiH na radni sastanak u 11 sati kako bi utvrdili sve relevantne činjenice vezane za postupak izbora kandidata, odnosno za postupak izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Članovi rukovodstva Federacije BiH Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović dosad se nisu ni jednom sastali, pa tako još nije odlučeno ko je predsjednik, a ko su potpredsjednici Federacije BiH.

Izborni zakon Bosne i Hercegovine propisuje proceduru po kojoj tri kandidata odlučuju između sebe koji od njih će obnašati funkciju predsjednika. Ukoliko se dogovor ne postigne, o tome će odlučivati Predstavnički dom Parlamenta FBiH, prenosi Fena.

Prihvati notifikacije