Svijet

Predao se bijelac koji je pucao u mladog crnca koji mu je zabunom pozvonio na vrata

Predao se Amerikanac iz Missourija koji je pucao u 16-godišnjeg Afroamerikanca Ralpha Yarla kada mu je zabunom pozvonio na vrata, javlja BBC.

FOTO: TWITTER
FOTO: TWITTER

Bijelac Andrew Lester u dobi od 84 godine optužen je za napad prvog stupnja i oružanu kriminalnu akciju, rekli su tužitelji. Lester je optužen da je prošle sedmice u noćnim satima pucao u mladića i upucao ga u glavu i ruku. Tinejdžer je preživio.

Nije optužen za zločin iz mržnje

Tužilac je rekao da je pucnjava imala rasnu komponentu. Lester nije optužen za zločin iz mržnje, a u optužnim dokumentima ne piše da je pucao u mladog Afroamerikanca zbog rasizma.

Ostat će u pritvorskom centru okruga Clay do dolaska na sud ili dok ne plati kauciju, rekli su za BBC iz šerifova ureda.

Mladi Afroamerikanac pozvonio na pogrešna vrata

Yarl je upucan u glavu nakon što je došao do pogrešne kuće kako bi pokupio svoju mlađu braću blizance. Pucnjava se dogodila u četvrtak oko 22 sata po lokalnom vremenu u Kansas Cityju, a 16-godišnjak se trenutno nalazi u bolnici. Policija je potvrdila kako je crni tinejdžer ušao u pogrešnu kuću i da je tamo upucan.

Ralphova tetka Faith Spoonmore je izjavila kako je tinejdžer pobjegao, ali je morao pokucati na vrata tri različite kuće prije nego što mu je netko pomogao.

Iz policije su istaknuli kako Ralph ima ozljede koje su opasne po život. Vlasnik kuće koji je navodno ustrijelio Ralpha priveden je u četvrtak, ali je pušten na slobodu do daljnje istrage, piše Sky News.

Spoonmore je dodala kako je Yarl otišao do pogrešne kuće, jedan blok dalje od kuće koju je tražio.

“Zaustavio se na prilazu i pozvonio na vrata. Muškarac u kući otvorio je vrata, pogledao mog nećaka u oči i pucao mu u glavu. Moj nećak je pao na tlo i čovjek ga je ponovno upucao”, opisala je.

Prihvati notifikacije