Jet set

Poznati glumac snima film i seriju "Kruna": "Mnogi me pitaju da li mi je teško da nosim naočare sa velikom dioptrijom"

Vuk Kostić trenutno snima film i seriju „Kruna“ Vasilija Nikitović. Glumac otkriva da po prvi prvi put u dosadašnjoj karijeri tumači neobičnog muzičara, Zeca.Za potrebe uloge vježba sviranje trube. Sa kačketom na glavi, naočarima sa velikom dioptrijom i neobičnim odijelom, glumca na prvi poged ne možete prepoznati.

FOTO: INSTAGRAM/VUKKOSTIC
FOTO: INSTAGRAM/VUKKOSTIC

Dobio sam priliku da izgledom drugačije napravim ulogu do sada. Ta promjena me kao umjetnika veoma raduje, ali i osvježava moj dosadašnji glumački opus. Mnogi me pitaju da li mi je teško da nosim naočare sa velikom dioptrijom. Nije, zbog toga što su to samo debela stakla, tako da sam se već privikao na ovakve naočare. Inače, igram dio starije ekipe iz Doma za nezbrinutu djecu. Ovo je muzička bajka koju do sada nikada nisam radio. Priča prikazuje teške živote uspješnih ljudi, koji su imali mukotrpne djetinjstvo. Muzika je njega i njegove drugare spasla na tom njihovom teškom putu koji je bio isprepletan mukom, čemerom, kriminalom… – priča Vuk Kostić.

Pročitajte još

Glumac smatra da će se gledaocima, između ostalog, film i serija dopasti i zbog muzike.

– Mislim da je ovaj žanr, fenomenalno osvježenje za današnje vrijeme. Moram priznati da sam se uželio da radim priče koje nisu o kriminalu. Inače, ja sam umjetnik i volim svu vrstu muzike. Slušam i džez i bluz i r&b i narodnu muziku kojoj je mjesto u kafani. Muzika u „Kruni“ je nešto što zaista može da se sluša i nije egzaktno kafanska muzika. Jednostavno, ovo možete slušati i dok vozite kola i dok ste u prirodi ili možda putujete. Mislim da je nesvakidašnja i šarenolika – kaže on.

Muzika iz filma i serije koju potpisuje Goran Bregović naći će se na njegovom novom albumu koji planira da objavi sljedeće godine.

Prije dvije decenije Vuk je sa Gordanom Kičićem snimio komediju „Mala noćna muzika“ Dejana Zečevića. Kostić kaže da je to jedina komedija u životu koju je radio do sada i da nosi jako lijepe utiske sa snimanja.

– Drago mi je što „Kruna“ ima dosta komičnih elemenata, pa mi je još draže što sam dio ove ekipe – priznaje on.

Glumac trenutno snima i drugu sezonu “Pjevačice” u režiji Igora Đorđevića, prenosi Blic.