BiH

POSJETILI SMO NEUM U SEPTEMBRU "Da se još jednom brčnem dok nije zapuhalo" (FOTO)

Sam finiš je ljetne sezone na morskim ljetovalištima barem kad je Jadran u pitanju, pa tako i u bh. gradiću Neumu gdje je ova sezona oborila rekorde svih prošlih, o čemu smo već ranije pisali.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Obišli smo proteklog vikenda ovo prelijepo bh. ljetovalište i uvjerili se kako slika u odnosu na juli i august kad je najveća špica i nije mnogo drugačija.

Naprotiv, veliki broj apartmana u Neumu popunjen je i u septembru pogotovo za vikende, a pozitivna stvar za one koji dolaze u ovom mjesecu na more jeste da su cijene negdje i u pola manje, pa se mogao pronaći apartman gdje ćete noć platiti 50 KM umjesto 120, 130 ili čak 150 KM koliko bi inače bio u vrhuncu sezone.

Ovog puta u Neumu smo zatekli najviše gostiju iz naše zemlje koji koriste priliku da se još jednom osvježe prije hladnih mjeseci koji dolaze.

Pročitajte još

Kako nam jedan Sarajlija reče: „Sletio da se još jednom brčnem prije nego što zapuše“.

Fotografije s neumskih plaža plaža najbolje govore da i u septembru ugostitelji i na izmaku sezone mogu donekle mogu biti zadovoljni ostvarenim prihodom.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ono što se još dalo primjetiti jeste da je voda u septembru izuzetno čista što je i očekivano jer je manja gužva, temperatura je ugodna, pa proteklog vikenda na primjer nije prelazila 30 stepeni, a jutarnje kupanje u moru predstavlja osvježenje kakvo malo gdje možemo pronaći.

Prihvati notifikacije