Politika

Nikšić u Neumu: Sve odluke donosimo jednoglasno

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić prisustvovao je danas obilježavanju Dana Općine Neum. Tim povodom premijer Nikšić obratio se prisutnim na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neum.

Nermin Nikšić
FOTO: VLADA FBIH

Federalni premijer je u obraćanju, između ostalog, rekao kako se zalaže za politiku razgovora i kompromisa kao politiku kojom se ide naprijed. Istakao je i da put Bosne i Hercegevine u Evropskuuniju nema alternativu.

-Sve što smo radili, sve odluke donosimo jednoglasno. Radimo tako da želimo biti Vlada cijele Federacije – kazao je premijer Nikšić.

Također je poručio je da će maksimalno biti na raspolaganje za sve projekte općine Neum.

Dan općine Neum
FOTO: VLADA FBIH

Federalna vlada je, podsjetimo, Odlukom o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu, a u okviru tekućih i kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti – kantoni i općine, na posljednjoj sjednici za Općinu Neum izdvojila 125.000 na ime finansijske pomoći općinskom budžetu, te 440.000 KM za realizaciju projekta nabavke opreme za novu zgradu Općine Neum.

Obilježavanju Dana Općine Neum prisustvovali su i federalni dopremijer i ministar finansijaToni Kraljević, federalni ministar pravde Vedran Škobić i federalna ministrica kulture i sporta SanjaVlaisavljević.

Prihvati notifikacije