Kultura

Na Festivalu podvodnog filma u Neumu 22 filma

Sve je spremno za Festival podvodnog filma u Neumu - Neum underwater film festival koji se ove godine održava 23. i 24. august, a sada su organizatori najavili i suradnju s Hrvatskom poštom Mostar i poštansku marku spremnu za slanje u zemlji i inozemstvu od 18. jula u svojstvu promocije Festivala, Neuma i Bosne i Hercegovine.

apartmani neum plaza maj 2024
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija

Film ima moć prenijeti osjećaje autora, a podvodni filmovi koje prikazuje Neum underwater film festival oduševljavaju svojom kvalitetom i raznolikošću te bogatstvom podvodnog svijeta kroz oči umjetnika, priopćili su organizatori Festivala.

Kako je najavljeno, na festivalu će biti prikazana 22 filma u službenoj konkurenciji. Nagrade na ovom međunarodnom festivali dodjeljuju se u 6 kategorija: za najbolji film, najbolju kameru/fotografiju, najbolju originalnu glazbu, najbolji ekološki film, najbolji bh. film i posebna kategorija je najbolji film po izboru gledatelja.

Filmska radionica koja ukazuje na detalje kako kreativno i sigurno snimati pod vodom bit će održana 24. kolovoza 2024. godine, a prijave za autore podvodnih filmova su otvorene sve do 20. srpnja 2024. (za natjecateljski dio programa Neum underwater film festivala), poručuju organizatori iz Udruge Standard.

“Posebno smo ponosni na suradnju s Hrvatskom poštom d.o.o. Mostar i kreativnim timom na čelu sa Željkom Šaravanja, koja je na svjetlo dana donijela prekrasnu poštansku marku spremnu za slanje u zemlji i inozemstvu od 18. srpnja 2024. godine u svojstvu promocije Neum underwater film festivala, Neuma, Hrvatske pošte Mostar, FBiH i BiH, a koja će ostati vječno kroz naše filatelističke mape, koje s ponosom prenosimo novim generacijama”, kazao je Ivo Mikulić, direktor Neum underwater film festivala.