Magazin

Planirate solo putovanje? Italija je idealna za vaš sljedeći odmor, možda vas tamo čeka i nova ljubav

Ako planirate putovati sami, ne tražite dalje od Italije za vaš sljedeći odmor.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Najbolja područja za solo putovanje po Italiji

Od vijugavih vinograda Toskane do drevnih ruševina Rima, od vrhova talijanskih Alpi do srednjovjekovnih primorskih gradova u Apuliji, Italija ima beskrajnu povijest, kulturu, umjetnost i, naravno, hranu i piće koje mogu zadovoljiti svakog posjetitelja.

Pročitajte još

Također, Italija ima nekoliko međunarodnih aerodroma – u Milanu, Firenci, Rimu, Bologni, Napulju i dalje – pa posjeta iz SAD-a može biti jednostavan direktni let. Bilo da ste solo putnik po prvi put ili se spremate na još jedno putovanje sa svojim omiljenim suputnikom, učinite Italiju svojom sljedećom destinacijom za putovanje, piše Forbes BiH.

Zašto je Italija dobra za solo putovanja? Fantastičan sistem javnog prijevoza, kultura koja se ponosi gostoljubivošću (i obilnom pastom), sigurno okruženje i još mnogo toga čine Italiju idealnom za putnike koji putuju sami.

Zemlja idealna za upoznavanje

S obzirom na to da je Italija glavna destinacija za solo putnike, postoji mnogo prilika za upoznavanje. Lokacije širom Italije, uključujući Kosi toranj u Pisi, Koloseum, Pompeje, Vatikanski grad, Cinque Terre i mnoge druge, imaju povoljne grupne ture i jednodnevne izlete za solo putnike kako bi se upoznali i istražili bogatstva Italije.

Solo putnici će vjerojatno biti najsretniji u velikim gradovima Italije, koji su također najpopularniji među turistima: Rim, Milano, Firenca, Venecija ili Bologna. Oni koji preferiraju primorje mogu odabrati Amalfitsku obalu na zapadu ili regiju Puglia na istočnoj obali.

Iako samo trećina Italijana govori i razumije engleski, prilično je jednostavno sporazumiti se, naravno uvijek možete koristiti Google translate koji će vam pomoćio. Mnogi u industriji gostoprimstva mogu komunicirati na engleskom, a španjolski je također uobičajen jezik za mnoge putnike.

Sigurnosna situacija – Koliko ste sigurno ako sami putujete u Italiju?

Kao i svugdje, u Italiji postoje bolja i lošija područja kada je riječ o kriminalu. Općenito, Italija ima mnogo nižu stopu kriminala u usporedbi sa npr. Sjedinjenim Američkim Državama. Za turiste, najveći rizik u Italiji mogao bi biti džeparenje ili sitna krađa. Ostavite svoje vrijednosti u hotelskom sefu i nosite novčanik na sigurnom mjestu kada putujete kako biste kreditne kartice i osobne stvari držali blizu. Elektronika, poput pametnih telefona, također bi uvijek trebala biti zaštićena.

Savjeti za solo putovanje po Italiji

Prije nego što se uputite u Italiju sami, evo nekoliko savjeta:

Obavijestite svoju banku o međunarodnom putovanju (mnoge tvrtke u Italiji ne prihvaćaju određene kartice, pa budite sigurni da imate alternativne opcije.) Preuzmite Google mape offline kako biste se mogli snaći u nuždi. Spakirajte nekoliko osnovnih stvari: funkcionalan pametni telefon i vanjsku bateriju, gotovinu, karticu s kontaktima za hitne slučajeve i zdravstvenim informacijama i bocu za vodu koja se može ponovno napuniti. Najbolji dio solo putovanja u Italiju? Gelato, pizza i tjestenina koje možete jesti sami!