BiH

Papa Franjo imenovao Don Željka Majića banjalučkim biskupom umjesto mons. Franje Komarice

Papa Franjo prihvatio je odreknuće od pastoralnog vodstva Banjalučke biskupije mons. Franje Komarice te imenovao novog banjolučkog biskupa don Željka Majića, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije.

don Željko Majić
FOTO: KTA

Don Željko Majić rođen je u Drinovcima 28. marta1963. godine, filozofsko-teološki studij završio je u Sarajevu, a za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaredio ga je 29. juna 1988. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve biskup Pavao Žanić, javlja Katolička tiskovna agencija.

Poslijediplomski studij pastoralne teologije u Rimu, s boravkom u Međunarodnom zavodu sv. Pavla, pohađao je na Papinskom lateranskom sveučilištu i postigao magisterij u lipnju 1995. godine.

Nakon povratka sa studija obavljao je više pastoralnih službi u Hercegovini, a vicerektorom Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu imenovan je 17. juna 2006. godine.

U tijeku svoje šestogodišnje službe, okupljajući hrvatske studente i studentice u Rimu, priredio je četiri zbornika njihovih radova, posljednja tri uredio je zajedno s dr. don Božom Golužom, a 2011. objavljena je i njegova knjižica razmišljanja “Oče, oprosti nam!”.

Uz saradnju s oko 30 hercegovačkih svećenika priredio je i “Vodič kroz Godinu vjere: Obitelj – žarište vjere”.

Generalnim vikarom Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije imenovan je 2012. godine, a od 2019. obavlja službu ravnatelja Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan

Prihvati notifikacije