BiH

Helez otputovao u Vatikan, sutra susret sa papom Franjom

Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara Bosne i Hrecegovine i ministar odbrane Zukan Helez, sa zamjenikom ministra odbrane za politiku i planove Slavenom Galićem i zamjenikom načelnikaZajedničkog stožera Oružanih snaga BiH za resurse general-bojnikom Gojkom Kneževićem, danas je otputovao u službenu posjetu Svetoj Stolici u Vatikanu.

FOTO: VIJEĆE MINISTARA BIH
FOTO: VIJEĆE MINISTARA BIH

Ministar Helez, zamjenik ministra Galić i general Knežević će u sutra prisustovati općoj audineciji, koju će održati Sveti Otac. Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH će se susresti s papom Franjom i najvišim dužnosnicima Vatikana, ministrom vanjskih poslova i državnim tajnikom Svete Stolice.

Također, izaslanstvo MO i OS BiH će u Rimu službeno posjetiti i NATO koledž za odbranu, koji većviše od jednog desetljeća pomaže edukaciju visokih časnika i državnih službenika Bosne iHercegovine na strateškoj razini.

Na sastancima će se razgovarati o odnosima BiH i Svete Stolice, vjerskom dušobrižništvu u Oružanim snagama BiH, edukaciji stručnih kadrova iz BiH, kao i mogućnostima dalje gradnje međusobnogpovjerenja u Europi i regiji zapadnog Balkana.

Prihvati notifikacije